Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Грудень » 4 » Щоденник подорожі
02.12.35
Щоденник подорожі

Німеччина...  

Існує дуже багато  стереотипів - в першу чергу, що німці педанти, бюрократи, закриті, скупі на емоції..  Наскільки це відповідає дійсності, і яка вона насправді, сьогоднішня Німеччина - мали змогу побачити та відчути учасники навчальної поїздки  до Німеччини,  серед яких з Буковини були 6 міських голів та  директор громадської організації "Асоціація виробників Буковини".

                В період з 18 по 23  листопада цього року,  завдяки програмі "Сприяння економічному  розвитку та зайнятості",  яка реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, ми мали змогу відвідати міста  федеральної землі Баден-Вюртемберг:  Госхайм, Меєрсбург, Тутлінген, Троссінген, Шпайхінген, Вурмлінген, а також міністерство землі.

                Пропоную вашій увазі щоденник нашої поїздки.

День перший.

18 листопада зранку ми виїхали з міста Чернівці, доїхали до Львова, звідки вилетіли у  Штутгарт  з пересадкою у  Відні. І вже віденський аеропорт дав нам перший урок: маючи десять хвилин на пересадку з літака в літак, треба було порозумітись, куди і як пройти, а без знання мови зробити це складно. Тому, якщо ми хочемо відчувати себе комфортно у сьогоднішньому глобальному світі - треба вчити мови: англійську, німецьку.

                Прилетівши біля восьмої години вечора у Штутгарт, наш колега з Криму стикнувся з неприємною новиною: його багаж загубився. Він написав заяву, перед ним вибачились, дали йому комплект білизни, записали адресу готелю. Як ви думаєте, коли він отримав свій багаж? Ми були здивовані - в цей же вечір, біля дванадцятої години, його валізу доставили з вибаченнями в готель. І це при тому, що готель знаходився в іншому місті, за сотню кілометрів від Штутгарта. І це - теж урок ,  як потрібно нашому бізнесу налагоджувати сервіс, щоб навіть у неприємних ситуаціях про фірму залишалось хороше враження і бажання співпрацювати з нею надалі.

День другий

                19 листопада в першій половині дня з нами зустрічається перший заступник бургомістра м. Шпайхінген пані Ізабелла Кустерман.  Вона презентує своє місто, в якому проживає біля 12,5тис. мешканців. Місто має промислову структуру, займається виготовленням кабельної продукції для автомобілебудування, виробництвом високотехнологічного обладнання. 250підприємств прописалися в цьому містечку. На запитання, як формується бюджет міста, пані Кустерман розповіла, що основними джерелами наповнення є податок на землю, частина податку з доходів фізичних осіб - 19% залишається у міському бюджеті, та частина - 22% -  промислового  податку, який сплачується підприємствами від прибутку за розміщення виробництва на даній території. Тобто, проблеми, яку мають наші, в першу чергу, невеликі містечка, коли фірми, розміщуючи свої виробництва  на їх території, використовуючи людські ресурси, інфраструктуру даної території, зареєстровані в Києві і всі податки спрямовують туди, в німецьких містечках не існує. Більше того, всі 100% цього податку сплачуються у місцевий бюджет, а місто має його 78% "віддати" на земельний рівень тільки через два роки. Тобто, на два роки місто отримує безвідсотковий кредит, який  може використовувати для розвитку міста.

                Ось і маємо пропозицію для наших депутатів: зміни у податковому  та бюджетному законодавстві щодо надання місцевому самоврядуванню фінансових важелів.

                Також презентував бізнесове об'єднання - Асоціацію підприємств міста - її голова Рональд Драйцер.  Із розповіді про історію об'єднання  можна зробити висновок: і там бізнес об'єднується, коли виникають спільні проблеми: асоціація створена 150 років, тривалий час не працювала; відновила свою роботу, коли мерія вирішила пустити об'їзну дорогу через промислову зону. Це викликало незадоволення бізнесу, розташованого в цій зоні. Для донесення спільної позиції до мерії бізнес об'єднався; була вибрана особа для представництва їх інтересів перед мерією.  І на поточний момент асоціація стала ланкою, яка пов'язує міську владу та бізнес і слугує комунікатором між ними.

Категорія: Всі проекти | Переглядів: 524 | Додав: liudka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]