Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Липень » 26 » Проекти Євросоюзу працюють у районах
12.35.20
Проекти Євросоюзу працюють у районах
   7 квітня 2012 року в межах  проекту "Культура Буковини - відродження забутого", який реалізується в рамках Програми сусідства Румунія - Україна - Республіка Молдова 2007-2013 за фінансової підтримки ЄС Глибоцькою районною радою, відбувся семінар для лідерів сільських громад району "Транскордонна співпраця: кроки до взаєморозуміння та покращення". На семінарі обговорені можливості  транскордонної співпраці у рамках даної програми, розглянуті  засади функціонування програми, пріоритети, порядок подачі заявок, пошук партнерів тощо. Також в рамках семінару розглянута нормативно-правова база українського національного законодавства щодо транскордонного співробітництва.
   На прикладі проекту, що реалізується, було наглядно показано, як завдяки Програмі сусідства, фінансовій підтримці ЄС можна вирішувати актуальні проблеми громади. Так, завдяки проекту була закуплена сцена, яка використовується в районі для проведення різних заходів та фестів, закуплено обладнання для сцени (звукове та освітлювальне), оргтехніка. Також був розроблений ВЕБ-сайт.
   Матеріали семінару викликали живий інтерес присутніх. На питання щодо практичної реалізації отриманої інформації, порядку формування та подачі проектних заявок, формування бюджету проекту відповідали менеджер проекту Аркадій Бужак, фінансовий асистент Неля Малько. Найбільшою перепоною для сільських громад стала потреба формувати усі документи на англійській мові, яка є робочою мовою Програми. 
Результатами семінару було прийняте рішення зі сторони лідерів сільських громад щодо активізації своєї діяльності в напрямку транскордонного співробітництва, пошуку можливості виступати в проектах як партнери.
Категорія: Всі проекти | Переглядів: 551 | Додав: liudka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]