Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Липень » 26 » Проект завершився: підбиваємо підсумки
13.40.05
Проект завершився: підбиваємо підсумки
    12 квітня 2012 року в Глибоцькій районній раді відбулась підсумкова конференція по проекту "Культура Буковини - відродження забутого", який реалізувався протягом року в рамках Програми сусідства Румунія - Україна - Республіка Молдова 2007-2013 за фінансової підтримки Європейської Спільноти.
    Підводячи підсумки проекту, менеджер проекту, керуючий справами Глибоцької районної ради Аркадій Бужак з приємністю зазначив, що "сухий залишок" після реалізації проекту суттєвий: це і нова розбірна пересувна сцена, яка була передана управлінню культури - партнеру проекту, і звукове та освітлювальне обладнання для неї, і оргтехніка, і WEB-сайт, який фуекціонуватиме в подальшому як сторінка районної ради.
    "Але найголовніше, що ми отримали при реалізації даного проекту, - зауважив А.Бужак, - це хороші, теплі взаємовідносини з нашими сусідами із Румунії".
     Два фестивалі - "Марцішор" та "Кодри барвисті", які були проведені також в рамках проекту, залучили до участі фольклорні колективи як з України, так і з Румунії, дали змогу жителям сусідніх країн поспілкуватись, краще пізнати один одного.
   Не все вийшло так, як хотілось. Пан Бужак щиро говорив і про проблеми в ході реалізації проекту: неузгодженість нашого національного законодавства з європейським, проблеми спілкування через незнання мови, проблеми з підбором персоналу для реалізації проекту. Але в загальному ми все ж отримали хороший результат. 
     І, як зауважив голова Глибоцької районної ради Валерій Ротар, варто писати, подавати та  вигравати проекти,
бо це є суттєвими інвестиціями в місцевий бюджет.
    Представники організацій-парнерів, як з української так і з румунської сторони, також говорили про позитивний вплив проектів співробітництва, які допомагають знаходити точки дотику, формують можливості та шляхи співпраці, покращують стосунки сусідніх народів та сприяють налагодженню довготривалого партнерства.  
Категорія: Всі проекти | Переглядів: 575 | Додав: liudka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]