Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 19 » ПРОЕКТ GIZ НА ТЕРЕНАХ БУКОВИНИ
12.47.12
ПРОЕКТ GIZ НА ТЕРЕНАХ БУКОВИНИ
18 квітня 2013 року відбулась зустріч представника німецького міністерства, директора департаменту, що відповідає за співпрацю з країнами Східної Європи, п. Лео Кройца та керівника німецького народного банку KFV в Україні п. Гунера Вельцгольца з партнерськими організаціями Буковини, які співпрацюють в рамках проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ "Сприяння економічному розвитку та зайнятості".
   Представник уряду Німеччини зазначив, що їх мета надання технічної підтримки Україні - допомогти побудувати здорову економіку, оскільки це - хребет кожної держави. І тут без допомоги держави не обійтись, оскільки це і належна правова система, і належний рівень інфрастуктури (дороги, школи, лікарні тощо). Пан Кройц зауважив, що у сфері юриспруденції можливість співпраці є сумнівною, оскільки її рівень такий, що дуже важко буде встановити євростандарти у судочинстві; і зміни в якійсь незначній сфері не змінять кардинально ситуацію в цілому. Є і інші сфери, де держава має навести лад самостійно - це і дороги, і система охорони здоров"я, і соціальна сфера. 
   Уряд Німеччини у плані співпраці концентрується на тих сферах, де можна щось зробити і дати поштовх до суттєвих змін. Парнери існують на рівні областей, міст, районів. 
   На загальноукраїнському рівні працює дві установи: GIZ  і банк KFV. Банк фінансує підтримку малого і середнього бізнесу, інвестує в енергетику і комунальну інфраструктуру. 
Пан Вельцгольц зауважив, що в Чернівцях розроблений проект оновлення мережі питтєвої води та водовідведення. До кінця року планується підписати договір позики. У суму включаються і кошти на навчання персоналу, що є актуальним.
 Представники пертнерських організацій, у свою чергу, прозвітували, що було зроблено за період роботи проекту GIZ "Сприяння економічному розвитку та зайнятості" в Чернівецькій області.

Категорія: Всі проекти | Переглядів: 693 | Додав: liudka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]