Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Вересень » 12 » ПРАВА РІВНІ ТА ЧИ РІВНІ МОЖЛИВОСТІ?
00.52.35
ПРАВА РІВНІ ТА ЧИ РІВНІ МОЖЛИВОСТІ?
12 липня 2013 року у Чернівецькій області стартував проект, спрямований на підтримку та забезпечення трудових прав жінок з інвалідністю. Виконавцем проекту є громадська організація "Фонд прав людини" (м. Київ). Проект реалізується у Вінницькій, Чернігівській та Чернівецькій областях.
 Регіональним партнером по Чернівецькій області виступає Асоціація виробників  Буковини.

12 липня був проведений семінар-тренінг для представників громадських організацій, що опікуються людьми з інвалідністю, а за його результатами проведений круглий стіл. 

Ми спробували зробити так, щоб дані заходи стали максимально корисними для організацій-учасниць заходи, а отримані знання та вміння можна було використати в подальшій роботі.

Участь у заході начальника відділу взаємодії з роботодавцями Чернівецького міського центру зайнятості Анжели Васильченко дала змогу отримати  відповіді на запитання про послуги служби зайнятості для інвалідів, наявні вакансії та зразу ж по мірі можливості вирішити проблемні питання. 
Представник Буковинського центру професійної реабілітації інвалідів також Людмила Гасюк розповіла, які професії можна отримати на базі центру, про умови зарахування та перебування.
Аліна Круглецька роз'яснила норми трудового законодавства щодо працевлаштування інвалідів та яким чином можна захищати свої порушені права.

Друга частина була присвячена питанням можливої самозайнятості інвалідів. Учасниці отримали інформацію про законодавче регулювання підприємницької діяльності, але найбільше емоцій викликав майстер-клас з виготовлення бантів, який провела Тамара Огданська. Учасниці пробували виготовити вироби самостійно, і така творча робота об'єднала учасниць.
За результатами тренінгу був проведений також круглий стіл, на якому представники громадських організацій констатували, що, на жаль, у державі законодавство щодо прав інвалідів часто не виконується. І, маючи декларативно рівні права, дуже часто інваліди не можуть їх реалізувати на практиці: роботодавці неохоче беруть на роботу людей з особливими потребами, громадський транспорт, дороги,  магазини, аптеки, заклади освіти та культури в переважній більшості не пристосовані для користування людьми з обмеженими можливостями. 
Учасники круглого столу констатували, що тільки спільними зусиллями, постійно нагадуючи про себе та вимагаючи від влади виконувати законодавство та забезпечувати права людини з інвалідністю можна поступово буде змінювати  ситуацію на краще. 
Категорія: Всі проекти | Переглядів: 625 | Додав: liudka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]