Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Грудень » 28 » ПОВІДОМЛЕННЯ 20-ОПП
00.37.07
ПОВІДОМЛЕННЯ 20-ОПП
На додачу до Закону про захист персональних даних маємо "під ялинку" ще одну головну біль - повідомлення за формою 20-ОПП. 
На сьогоднішній день практично ніхто не знає: хто її має подавати, хто не має....
Подача даного повідомлення передбачена Наказом ДПАУ "«Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів та визнання такими, що втратили чинність, наказів Державної податкової адміністрації України" від  22.12.2010 г. № 979 на виконання п.63.3. Податкового кодексу, яким передбачено обов"язок реєструвати об"єкти оподаткування або об"єкти, пов"язані з оподаткуванням або за допопмогою яких здійснюється діяльність.
               На сайті податкової адміністрації є примірний перелік типів об"єктів оподаткування, логіка формування якого викликає багато запитань , але назагал, якщо їх згрупувати, то це - об"єкти нерухомості, транспортні засоби, торгові місця. Деякі типи просто представляють собою види діяльності - наприклад, приготування обідів. Повідомлення подається  протягом 10 днів з моменту виникнення об"єкта оподаткування або внесення змін.
        Що стосується періоду до 01.01.2011року - безумовно, податкова буде наполягати на реєстрації таких об"єктів оподаткування, хоча Податковий кодекс зворотньої сили не має.
      Як і в ситуації з захистом персональних даних, маємо фіскальний характер даної норми: адже штраф за неподачу інформації для підприємців складе 170грн, для юридичних осіб - 510грн. (п. 117.1 Податкового кодексу).
     Хоча по суті дана форма є абсолютно безглуздою.
   
   
   .
   
 
   
Категорія: Всі проекти | Переглядів: 784 | Додав: liudka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]