Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Липень » 11 » "Нужен нам работник: слесарь, столяр, плотник..."
00.53.52
"Нужен нам работник: слесарь, столяр, плотник..."
    Про проблеми на ринку праці говорили 26 червня 2012року учасники "круглого столу"  "За рівні права у працевлаштуванні дітей пільгової категорії та осіб з їх числа", організованого в рамках Програми захисту трудових прав молоді, що перебуває у зоні ризику,  за сприяння Швейцарського бюро співробітництва.
     У роботі "круглого столу" взяли участь представники адміністрації району, центру зайнятості, підприємці, представники навчальних закладів, діти-сироти.
     Директор Сторожинецького районного центру зайнятості Світлана Жар зауважила, що проблем із працевлаштуванням дітей-сиріт на перше робоче місце не виникає: за останніх кілька років на обліку в центрі зайнятості стояла тільки одна дитина-сирота, і на поточний момент на облік стає двоє хлопчиків. У той же час є інша проблема: частина дітей-сиріт, дітей із проблемних, малозабезпечених сімей мають бажання працювати в період літніх канікул. Але роботодавці їх не беруть, оскільки таке підприємство зразу ж починають діставати перевірками і органи охорони праці, і прокуратура - чи дотримуються вимоги до робочого місця, обов'язків, робочого часу неповнолітнього? Тому в більшості випадків роботодавці відмовляють у працевлаштуванні даної категорії дітей.
   Ще одна проблема, про яку говорила пані Світлана - за останні декілька років стали "модними" професії економіста, юриста, і кожного року по завершенні навчальних закладів на облік в центр зайнятості стає 40-50випускників. У той же час відсутня пропозиція газозварювальника, токаря, слюсаря, інженерних технічних кадрів, на які ринок  праці продукує попит.
   Присутній на заході голова Асоціації підприємців Сторожинецького району, директор підприємства "Веселка" запропонував центру зайнятості, управлінню у справах дітей районної адміністрації налагодити співпрацю щодо працевлаштування соціально незахищених верств молоді та пообіцяв сприяння зі сторони Асоціації.

 


Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Всі проекти | Переглядів: 705 | Додав: liudka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]