Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Квітень » 28 » Єдинщики стали платниками "водного податку"
00.20.50
Єдинщики стали платниками "водного податку"


З 1 січня 2012 року набрала чинності глава 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розділу IV Податкового кодексу України.

Пунктом 297.1 статті 297 Податкового кодексу визначено перелік платників єдиного податку, які звільняються від обов’язку нарахування та сплати окремих видів податків і зборів.

Зокрема, збір не справляється за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній території в той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок).

В порівнянні із законодавством, що діяло до набрання чинності вказаної глави, перелік податків і зборів, від сплати яких звільнялись платники єдиного податку, дещо змінено. Відтепер в умовах діючого податкового законодавства платники єдиного податку сплачують збір за спеціальне використання води на загальних підставах.

Для цього водокористувачі самостійно щокварталу наростаючим підсумком з початку року обчислюють збір із врахуванням фактичних обсягів використаної води; обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування; лімітів використання води; ставок збору.

У разі несплати збору за спеціальне використання води або сплати його в неповному обсязі протягом шести місяців органи державної податкової служби подають інформацію про таких платників збору до органів, що видають дозволи на спеціальне водокористування для вжиття стосовно них заходів згідно із законом, а саме скасування такого дозволу (пункт 328.9 статті 328 Податкового кодексу).

Граничний термін подання Податкової декларації по збору за спеціальне використання води за I квартал 2012 року - 10 травня 2012 року. Останній день сплати збору - 18 травня 2012 року.
Категорія: Всі проекти | Переглядів: 708 | Додав: liudka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]